Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μια ιστορία χωρίς ουρά

Ένα καλοκαιριάτικο πρωινό, μια ιστορία που έλεγε ψέματα με ουρά,   περπατούσε στο δρόμο χαρούμενη γιατί πήγαινε στο τυπογραφείο να τυπωθεί. Ξαφνικά όμως έπαψε να είναι χαρούμενη. Γιατί χωρίς  να το θέλει, άκουσε τι κουβέντιαζαν δυο άνθρωποι που πέρασαν από δίπλα της μ’  ένα σκύλο,

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το χρυσό πουλί (ΠΑΡΑΜΥΘΙ)

Ο Αντρέι ήταν ο τρίτος γιος του βασιλιά των χρυσών μήλων. Τον βασιλιά τον έλεγαν έτσι. γιατί στον κήπο του φύτρωνε μια μηλιά με χρυσά μήλα. Ήταν πολύ περήφανος γι' αυτήν, και κάθε μέρα πήγαινε και την καμάρωνε και μέτραγε τα μήλα. Μια μέρα έλειπε ένα μήλο.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο, μετά από μια κουραστική μέρα, επέστρεφα από το χωριό μου, όπου είχα πάει για δουλειές, σταμάτησα για λίγο στην άκρη το δρόμου, βγήκα από το αυτοκίνητο και στάθηκα κάτω από μια αμυγδαλιά. Μου έκανε εντύπωση ο συνδυασμός των χρωμάτων.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Το καλοκαίρι έφτασε. Πολλοί θα πάμε βόλτα σε κάποιες από τις ωραίες παραλίες της Πιερίας. Είναι ευκαιρία να πάμε και να δούμε από κοντά το Κάστρο του Πλαταμώνα. Ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτό.
 Το Κάστρο του Πλαταμώνα ανήκει στην κατηγορία των οχυρωμένων μεσοβυζαντινών πόλεων (10ος-11ος αι.) που κτισμένες σε φυσικά