Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το καλοκαίρι πήγα για διακοπές στην Παραλία της Κατερίνης. Είναι μια πολύ ωραία παραλία με μεγάλη αμμουδιά.
Το ξενοδοχείο ήταν κοντά στην παραλία και λίγο πιο πέρα είχε πισίνα. Δίπλα  στη πισίνα είχε ένα μπαρ που πουλούσε γρανίτες.
Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ωραίο μπάνιο στην καθαρή θάλασσα, ηλιοθεραπεία κάτω από τις μεγάλες ομπρέλες και να περάσει έτσι ωραίες διακοπές.
Εντύπωση νου είχε κάνει το Μουσείο στο Δίον, που είναι λίγο έξω από την Κατερίνη και τα πάρκα της πόλης.
ΦΩΤΕΙΝΗ

Η ΕΔΕΣΣΑ
Η πόλη που με εντυπωσίασε ήταν η Έδεσσα. Η Έδεσσα είναι πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, όπου μας πήγε εκδρομή ο πατέρας μου για να δούμε τους καταρράχτες.
Η Έδεσσα είναι μια μεγάλη πόλη χτισμένη πάνω στα βουνά. Οι καταρράχτες της Έδεσσας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο πάρκο με πολλά λουλούδια και δέντρα, όπου μπορεί ο καθένας να τους θαυμάζει και να κάνει μια μεγάλη βόλτα μέσα στη φύση.
Ο επισκέπτης εκτός από τους καταρράκτες θα επισκεφτεί και το σπήλαιο των καταρρακτών, τους νερόμυλους και το ενυδρείο με τα ψάρια του γλυκού νερού.. έξω από το πάρκο υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με παραδοσιακά γλυκά.
Το πιο εντυπωσιακό για εμένα ήταν οι καταρράκτες με τη μεγάλη ορμή του νερού.
ΣΤΕΛΛΑ

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ
Όταν ήμουν πιο μικρός πήγα με τον μπαμπά μου την μαμά μου και τον αδερφό μου διακοπές στους Νέους Πόρους. Ήταν καλοκαίρι και δεν είχαμε σχολείο.
Οι Νέοι Πόροι βρίσκονται στην Κατερίνη. Έχει πολύ καθαρή θάλασσα και πάρα πολλά κοχύλια στην άμμο. Υπάρχουν πολλά σπίτια και ξενοδοχεία. Έχει μαγαζιά με διάφορα τουριστικά είδη και παιχνίδια για τα παιδιά.
Ένας επισκέπτης θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Να πάει στη θάλασσα για κολύμπι. Να φάει στις ταβέρνες νόστιμα ψαράκια και τέλεια παγωτά από τα ζαχαροπλαστεία. Να κάνει βόλτα με το τρενάκι του χωριού.
Εγώ εντυπωσιάστηκα πολύ με το λούνα πάρκ. Είχε αυτοκινητάκια, τραμπολίνα, φουσκωτά, ρόδα, τρενάκι του τρόμου και πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Πέρασα τέλεια, γι’ αυτό θα ήθελα να ξαναπάω. Ανυπομονώ να έρθει κι άλλο τέτοιο καλοκαίρι.
ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΕΛΒΕΤΙΑ
Εγώ πήγα στην Ελβετία, στην Κεντρική Ευρώπη.
Είναι πολύ όμορφη. Έχει πολλά ψηλά βουνά και πίστες για σκι.  Επίσης πολλά ποτάμια και λίμνες.
Ενθουσιάστηκα πιο πολύ με τους καταρράκτες του Ρήνου.
ΗΛΙΑΣ  

ΚΕΡΚΥΡΑ
Το καλοκαίρι μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω διακοπές στην Κέρκυρα, που βρίσκεται απέναντι από την Ηγουμενίτσα.
Είναι ένα πολύ όμορφο νησί με πολύ πράσινο, ωραίες παραλίες, πολλά αξιοθέατα και πολλά μουσεία.
Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί το Αχίλλειο, ένα παλάτι με πολλά αγάλματα και εικόνες από την εποχή του Αχιλλέα. Επίσης να δει την Ιονική Τράπεζα, την πρώτη τράπεζα που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Να πάει στο Κανόνι απ’ όπου θα θαυμάσει το Ποντικονήσι. Τέλος να μην ξεχάσει να απολαύσει τις παραλίες της.
Το πιο εντυπωσιακά μέρη που θα πρέπει να δούμε είναι το βενετσάνικο φρούριο,  η παλιά πόλη με τα καντούνια της και η περιοχή του Λιστόν.
ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ο τόπος που θέλω να περιγράψω και θα ήθελα να το επισκεφτούν και οι συμμαθητές  μου είναι η Λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Η λίμνη ονομάζεται και Ταυρωπού. Ονομάζεται Πλαστήρα, γιατί ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας σκέφτηκε να γίνει ένα φράγμα που θα έδινε ρεύμα και  λύση στο πρόβλημα του νερού σε όλη τη Θεσσαλία.
Η  λίμνη έχει μήκος 14 χιλιόμετρα,  και βάθος 65 μέτρα και έκταση 25.000 στρέμματα.
Στη λίμνη Πλαστήρα ο κάθε επισκέπτης μπορεί να κάνει καγιάκ ή βόλτα με τη βάρκα. Επίσης να επισκεφτεί τα πέτρινα μικρά χωριουδάκια της. Να κάνει βόλτα στα καταπράσινα βουνά της ακούγοντας και βλέποντας διάφορα είδη πουλιών.
Το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι το χωριό Νεράιδες, γιατί εκεί βρίσκεται ψηλά και από εκεί φαίνεται όλη η Λίμνη Πλαστήρα.
ΑΝΑΤΟΛΗ

ΓΑΛΛΙΑ
Ο τόπος ο οποίος επισκέφτηκα είναι η Γαλλία. Στην Γαλλία όταν πήγα ήταν χειμώνας και ήταν υπέροχα. Είναι εντυπωσιακή όλη η χώρα και τα μέρη με τα οποία ξετρελάθηκα ήταν η Χρυσή Πλατεία και ο Πύργος του Άιφελ. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει από κάτω του και στην Χρυσή Πλατεία μπορεί να θαυμάσει αυτό το  υπέροχο πράγμα που μοιάζει σαν χαλί.
Το πάντα ήταν εντυπωσιακά.  Δεν υπήρχε πράγμα που να μην μου άρεσε, αλλά το εντυπωσιακότερο ήταν η Γαλλική Κουζίνα. Ξετρελάθηκα με τα φαγητά και έτρωγα κάθε στιγμή από κάτι.
ΜΕΡΑΛΝΤΟ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Το προηγούμενο καλοκαίρι πήγαμε στη Λευκάδα με την οικογένεια μου. Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο στον Άγιο Νικήτα.
Κάθε πρωί πηγαίναμε στην παραλία. Εκεί παίζαμε με τα κουβαδάκια και βουτούσαμε στο νερό. μέσα στο νερό υπήρχαν πολλά μεγάλα και μικρά ψάρια. Στην παραλία υπήρχαν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Γύρω γύρω από την παραλία υπήρχαν  πολλά βράχια και πάνω στα βράχια είχε καβουράκια. Ένα απόγευμα ο μπαμπάς έπιασε ένα καβούρι επάνω από το βράχο. Εγώ χάρηκα πολύ που είδα ένα καβούρι ζωντανό.
Τα απογεύματα πηγαίναμε βόλτα σε άλλες παραλίες. Τα νερά ήταν καταγάλαζα και ψάχναμε, εγώ, η αδερφή μου και ο αδερφός μου πέτρες.
Το πιο εντυπωσιακό πράγμα ήταν όταν πήγαμε κρουαζιέρα με ένα καράβι. Εκεί ήταν πολύ ωραία, γιατί πηγαίναμε με το καράβι βόλτα σε νησιά.
ΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Η Καστοριά είναι  μια πανέμορφη πόλη της  Δυτικής Μακεδονίας. Είναι χτισμένη γύρω από τη λίμνη Ορεστιάδα και ανάμεσα στα βουνά Γράμμο και Βίτσι.
Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει δίπλα από τη λίμνη στην οποία μπορεί να δει πολλά πουλιά όπως κύκνους, νερόκοτες, αργυροπελεκάνους. Επίσης μπορεί να περπατήσει στους δρόμους της πόλης, πλάι στα πανέμορφα αρχοντικά και γουναράδικα.
Τα πιο εντυπωσιακά μέρη που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστα στον κάθε ταξιδιώτη εκτός από τη λίμνη είναι το απολιθωμένο δάσος στο Δισπηλιό και τα μουσεία της: Λαογραφικό, Βυζαντινό, Ενδυματολογικό.
Αξίζει να την επισκεφτούμε!!!
ΑΝΑΝΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω επισκεφτεί είναι  η Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα του Νομού Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Απλώνεται από τον Θερμαϊκό κόλπο ως το δάσος του Σέιχ Σου και είναι αμφιθεατρική.
Είναι μια σύγχρονή πόλη με μεγάλες λεωφόρους, ψηλές πολυκατοικίες και μοντέρνα κτίρια. Στους δρόμους όμως του κέντρου μπορείς να συναντήσεις όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Ενώ στη γειτονιά της Άνω Πόλης νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή με γραφικά πέτρινα κι όμορφα σπιτάκια και χαμηλά παραδοσιακά σπιτάκια.
Ένας επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει την ημέρα του με μια μεγάλη ποδηλατάδα στην παραλία, να κάνει μια στάση στην Πλατεία Αριστοτέλους, που είναι μια απ’ τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης. Πρέπει να επισκεφτεί τον Λευκό Πύργο, που παλιά ήταν φυλακή, αλλά σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Ακόμη η πόλη έχει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, πολλές θεατρικές παραστάσεις, για μικρούς και μεγάλους, και φυσικά το magic park και το πλανητάριο.
Τέλος το ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, που αξίζει να επισκεφτείς είναι το Γιεντί – Κουλέ, το Επταπύργιο  και τα παλιά τείχη, που είναι το εντυπωσιακότερο μπαλκόνι με θέα όλη τη Θεσσαλονίκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: