Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Φαντάζομαι τη γειτονιά μου με δρόμους μεγάλους, με διαβάσεις και πεζοδρόμια σε όλους τους δρόμους, για να μπορούν οι άνθρωποι να περπατούν με ασφάλεια.
Θέλω οι δρόμοι να είναι πεντακάθαροι και οι άνθρωποι να έχουν μάθει να πετάνε τα σκουπίδια τους στους κάδους.
Τα σπίτια τα φαντάζομαι μεγάλα, καθαρά με πάρα πολύ μεγάλους κήπους και πολύ μεγάλα μπαλκόνια.
Θα έχει πολλές παιδικές χαρές με πισίνα, ειδικές πίστες για ποδήλατα και σκεϊτμπόρ. Θα έχει νεροτσουλήθρες και άλλα πολλά ωραία παιχνίδια.\εμείς με όλους τους φίλους μας θα παίζουμε σε αλάνες, παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Οι άνθρωποι θα είναι πάρα πολύ δεμένοι και θα βοηθάει ο ένας τον άλλο. Έτσι οι σχέσεις των ανθρώπων θα μείνουν για πάντα στον κόσμο και ποτέ δε θα χαθούν.
Ο κόσμος θα είναι αγαπημένος. Δε θα υπάρχει αστυνομία και δε θα γίνονται πόλεμοι. Έτσι ο κόσμος θα έχει ειρήνη.
ΕΥΓΕΝΙΟΣ


Είμαστε στο 2020 και ο Προμηθέας είναι η καλύτερη γειτονιά της Βέροιας. Έχει  ουρανοξύστες, όμως με αυλές και τα πεζοδρόμια είναι φαρδιά. Δεν υπάρχει  ούτε ένα σκουπίδι κάτω. Όλα είναι μέσα στους κάδους που είναι πάρα πολλοί. Για να φανταστείτε έξω από κάθε κτίριο και χώρο υπάρχουν δυο έως πέντε κάδοι.   Πάνω στα πεζοδρόμια υπάρχουν δέντρα. Στους δρόμους κυκλοφορούν οικολογικά αυτοκίνητα και ΜΜΜ.
Τα παιδιά πηγαίνουν να παίξουν στα τρία πάρκα, στα γήπεδα και στις παιδικές χαρές. Εκεί υπάρχουν παγκάκια, κάδοι γρασίδι κάτω και μερικές φορές ένας άνθρωπος για τις πρώτες βοήθειες.
Οι παππούδες πάνε στα καφενεία και συζητάνε διάφορα θέματα.
Στη γειτονιά του Προμηθέα υπάρχουν δυο σχολεία καλά διατηρημένα. Τα μαγαζιά είναι πολλά και βρίσκονται δεξιά και αριστερά σε ένα τεράστιο δρόμο. Δίπλα από μερικές γέφυρες υπάρχουν και πεζογέφυρες, όπως αυτή που φτιάχτηκε το 2011 , εκεί που γινόταν το παζάρι. Τα μαγαζιά τα οποία πηγαίνουν οι άνθρωποι είναι φτηνά. Έτσι οι γυναίκες και οι άντρες, μετά τη δουλειά, πηγαίνουν να ψωνίσουν. Στο δρόμο συναντούν  πολλούς γνωστούς, αλλά και αγνώστους. Τους χαιρετάνε και τους βοηθούν άμα πάθουν κάτι.
Μ’ όλα αυτά η γειτονιά αυτή έχει γίνει πολύ καλή.
ΛΑΖΑΡΟΣ


Βρισκόμαστε στο έτος 2026, όπου όλα έχουν αλλάξει. Έχουν κατασκευαστεί περισσότερα πεζοδρόμια, σπίτια και δρόμοι. Υπάρχουν χώροι για παιχνίδι και τα παιδιά χαίρονται πολύ για αυτό.
Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πιο αδερφικές, όχι όπως ήταν παλιά. Βοηθούν ο ένας τον άλλο , βγαίνουν έξω βόλτα και περνάνε υπέροχα όλοι μαζί.
Τα παιδιά διασκεδάζουν, παίζουν και γελούν κάθε πρωί, κάθε βράδυ κάτω στη γειτονιά.
Τα φυτά στα μπαλκόνια είναι όλα ανθισμένα. Όχι ξερά και στεγνά όπως ήταν παλιά. Τώρα οι άνθρωποι τα φροντίζουν και γι’ αυτό υπάρχει περισσότερο πράσινο.
Στα μαγαζιά οι άνθρωποι περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους. Ψωνίζουν και χαζεύουν στις βιτρίνες.
 Άρα, η γειτονιά στο μέλλον θα είναι καλύτερη, όχι για μας μόνο αλλά και για το περιβάλλον.
ΜΑΡΙΑ Τ.


Βρισκόμαστε στο 2015. η γειτονιά μου έχει μεγάλους δρόμους, διαβάσεις και μεγάλα πεζοδρόμια που έχουν δίπλα  μεγάλα δέντρα.
Η γειτονιά μου έχει πολλές παιδικές χαρές και πολλά πάρκα. Οι παιδικές χαρές είναι καθαρές και έχουν γερές κούνιες κλπ.
Όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς μου έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Για παράδειγμα το Πάσχα σουβλίζουν όλοι μαζί το αρνί και περνάνε ένα όμορφο Πάσχα.
Τα παιδιά διασκεδάζουν, μαζί παίζουν, γελάνε, τραγουδάνε και περνάνε ευχάριστα όλα μαζί. Όλοι διασκεδάζουν μαζί και ο ένας είναι καλός με τον άλλο.
Όλοι οι κάτοικοι έχουν περιποιημένους κήπους με πολλά και όμορφα λουλούδια και δέντρα.
Η γειτονιά μας έχει δυο βιβλιοθήκες, τρία βιβλιοπωλεία και ένα σύλλογο για να μαθαίνουν τα παιδιά χορό.
Η  γειτονιά μου  έχει ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο βόλεϊ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα γήπεδο χάντμπολ.
ΑΡΓΥΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: